Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Честит първи ноември – Ден на народните будители!

01 ноември 2020 07:44, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 години, брой четения: 548
Den na narodnite buditely

На 1 ноември в България отбелязваме един от най-светлите празници. Денят е посветен на делото на велики българи – просветители, книжовници и борци за национално освобождение, благодарение на които през годините е съхранена духовността на народа ни. Поклон пред имената на Пайсий Хилендарски, Кирил и Методий, Левски и Ботев, Хаджи Димитър и Добри Чинтулов и много други. Не само с оръжие, но и с перо в ръка, нашите предци и радетели на българската духовност дават своя принос за просперитета и съграждането на страната ни. Те ни предадоха стремежа към образование и книжовност, любовта към родината и народния дух.

Скъпи учители, читалищни работници, книжовници, съвременни просветители,

Позволете да ви поздравя с този празник и да изкажа дълбоката си признателност за това, че посвещавате живота си на просветителството, културата и книжовността. Убеден съм, че като наследници на великите синове на България, вие ще продължите достойно и отговорно да съхранявате извоюваното и съграденото през вековете, ще възпитавате и младите в любов към знанието.

Пожелавам ви здраве, поддържайте все така неуморно вечно жив българския дух, много енергия и успехи във всяко начинание!

Честит празник!

 

Стефан Радев

Кмет на община Сливен