Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

По покана на ръководството на Института по публична администрация и европейска интеграция /ИПАЕИ/ областният управител на област Сливен

06 август 2008 16:57,
Излъчване: Област Сливен преди 15 години, брой четения: 1079

По покана на ръководството на Института по публична администрация и европейска интеграция /ИПАЕИ/ областният управител на област Сливен Христина Чолакова взе участие в учебно посещение в Дъблин, Ирландия.

То се осъществи в рамките на проект ФАР „Развитие на мрежа от обучителни центрове, свързани с прилагане на правото на ЕО", чийто бенефициент е ИПАЕИ.

Обучението имаше за цел да представи европейски практики за прилагане на правото на ЕС на национално ниво и за изграждането на административен капацитет в тази област. Групата бе водена от г-жа Бужка Лукич, зам.-министър на Министерството на държавната администрация и административната реформа. В нея участваха и областните управители на областите Перник и Плевен, както и експерти по проекта, финансиран от ФАР. По този проект в Областна администрация-Сливен е ситуиран един от шестте обучителни центъра в страната.

В процеса на обучение бяха представени следните теми: Адаптиране към законодателството на ЕС – системи, процеси и обучение на персонала; Управление на човешките ресурси – обучение и развитие на персонала; Защита на потребителите – развитие на персонала във фронт-офисите; Одит и съответствие –въвеждане на законодателството, свързано с безопасността на храните, от страна на официалните агенции; Законодателство на ЕС- управленски системи и сътрудничество с Брюксел.