Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Новите кметове и общински съветници на община Котел встъпиха тържествено във власт

13 ноември 2023 14:42, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 6 месеца, брой четения: 344
заседанието днес

Областният управител инж. Маринчо Христов откри тържествената сесия на новоизбрания Общински съвет в Котел за мандат 2023 – 2027 г.

 

Първото заседание се проведе в заседателната зала на кметството, като преди сесията общинските съветници, преизбраният кмет Коста Каранашев и кметовете на кметства положиха клетва, с която се заклеха да спазват Конституцията на Република България и да се ръководят от интересите на гражданите, работейки за тяхното благоденствие.

 

Те получиха клетвените си листове от председателя на Общинската избирателна комисия Цветомира Кънева, а временно изпълняващият длъжността кмет Детелина Адамова връчи на новия градоначалник символите на общината - огърлица и ключ.

 

По традиция областният управител поздрави местните избраници с резултатите от вота и подчерта, значимостта на гр. Котел като възрожденско, книжовно и бунтовно средище. Той призова местната власт да съхрани историческата ценност на региона и да съживи общината така, че жителите да се чувстват спокойни и сигурни за своето бъдеще.

 

В своето приветствено слово кметът Коста Каранашев заяви, че от този момент новите кметове и новите общински съветници принадлежат единствено и само на жителите на тази община. Той подчерта, че водени от приоритетите заложени в предизборната им програма ще работят усърдно, за да направят от община Котел добър пример за местно управление.

 

Най-възрастният сред общинските съветници Али Хюсменов Чобанов откри първото заседание за избор на председател на новия Общински съвет.

Постъпиха две предложения, но след тайно гласуване, съставено от петчленна комисия по избора, с мнозинство бе избран досегашният председател Христина Янева Костадинова-Чолакова, която е и бивш областен управител на област Сливен.

Г-жа Чолакова благодари за доверието и призова всички да загърбят политическите си пристрастия, за да може с обща работа Котел да заеме достойно място на историческата карта .

 

Снимки

Областен управителкмет на Котелзаседанието днесзаседанието днес