Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Тест на системата BG-ALERT на територията на област Сливен

20 ноември 2023 15:51, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 5 месеца, брой четения: 261
Областна администрация Сливен

На 21.11.2023 г. (вторник) ще се проведе тест на системата BG-ALERT на територията на област Сливен. В продължение на половин час от 12:00 до 12:30 ч. ще бъде излъчвано съобщение, съдържащо текст на български и английски език.

Получаването на съобщението на мобилното устройство се очаква да бъде еднократно и съпроводено от специфичен звук и вибрация, дори при активиран тих (безшумен) режим.

 

ВАЖНО! Заглавието на прозореца, където се визуализират съобщенията "Сигнал от президента" / "Presidential alert" няма връзка с Президентската институция, а текстът е заложен от производителите на операционните системи.

 

BG-ALERT е система за клетъчно излъчване и разпространение на съобщения за предупреждение на населението, разработена от Главна дирекция "Пожарна беозпасност и защита на населението" -МВР. Преди въвеждането в редовна експлоатация на системата е необходимо да бъдат проведени тестове за техническа годност на регионален принцип в различни дни за изпращане на съобщения до мобилните устройства на крайните потребители. За целта ще бъде проведен национален тест на територията на цялата страна.

 

За повече информация вижте официалния сайт :

 

 

Снимки

BG-ALERTBG-ALERT