Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ОУ „Христо Ботев“ отбеляза 176-годишнината от рождението на поета - революционер

06 януари 2024 13:12, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 213
ботев-1

Основно училище „Христо Ботев“ в Сливен отбеляза 176-годишнината от рождението на големия български поет и революционер, чието гордо име носи. На 6 януари пред сградата на училището се събраха настоящи и бивши ученици, преподаватели, родители и граждани. Прозвучаха Ботевите стихове и революционни песни. Пред барелефа на поета бяха поднесени венци и цветя.

„Делото на Христо Ботев е толкова значимо и голямо, че е трудно да се осмисли. Въпреки своите крехки 28 години, той изписва със златни букви името си в българската история. Убеден съм, че всеки от вас днес е изпълнен с гордост, защото едно от най-старите и утвърдени училища в Сливен носи неговото име“, заяви кметът Стефан Радев в поздравителен адрес до учениците и учителите.

Директорът Денко Делчев приветства присъстващите и отбеляза, че училището, като наследник на образователното дело в квартал „Клуцохор“, се стремим да работи така, че да пази и предава на поколенията паметта за тези традиции и за светлата личност на Христо Ботев. Директорът съобщи, че учениците и учителите са получили специални поздрави за празника от Боян Ботьов, наследник на Христо Ботев, правнук на брат му – ген. Кирил Ботьов.

Уважение с присъствието си изразиха ст. експерт по образованието в Община Сливен Живка Дженкова, ст.експертите в РУО – Сливен Стоян Стоянов и Ленко Кренчев, председателят на Обществения съвет към ОУ „Христо Ботев“ Станимира Гиндева.

Снимки

ботев-2ботев-3ботев-4ботев-5