Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Правителството одобри Програма за финансова подкрепа на физически лица за транспорт

16 януари 2024 09:19, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 189
МС герб

Правителството одобри Програма за финансова подкрепа на физически лица за транспорт. С нейното изпълнение се очаква около 300 000 семейства с деца от уязвимите групи да получат компенсация в размер до 300 лв.

Средствата ще бъдат изплатени от Агенцията за социално подпомагане по служебен път на семейства, които в периода от 01.12.2023 г. до 29.02.2024 г. получават месечни помощи за отглеждане на дете до завършване на средно образование, но не повече от 20-годишна възраст. Не е необходимо правоимащите семейства да подават заявления за получаването на компенсацията.

Семейните помощи за деца се отпускат с подоходен критерий, което гарантира, че с програмата на правителството ще бъдат подпомогнати домакинства, които изпитват затруднения да покрият нарасналите си разходи за транспорт. Програмата е разработена от Министерството на труда и социалната политика и Министерството на икономиката и индустрията в изпълнение на Закона за компенсиране на разходите на потребителите на транспорт. В него е регламентирано, че събраните във фонд „Сигурност на електроенергийната система“ месечни вноски върху нефтопродукти, произведени в България от суров нефт с произход от Русия ще се разходват за компенсиране на разходите на потребителите за транспорт по ред и условия определени с постановление на Министерския съвет.

Целта на програмата е да допълни пакета от подкрепящи мерки на правителството, насочени към семействата с деца в България.