Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

„Индустриален парк Сливен“ ще си партнира и с Двустранната търговска камара България-Румъния

18 януари 2024 10:23, Връзки с обществеността (Община Сливен)
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 212
Sporazumenie

Амбициозната кампания за промотиране на Индустриалния парк в Сливен и представянето му като бъдеща инвестиционна дестинация за вложители продължава. Търговското дружество, което бе създадено за управление на парка, прибави към партньорите си още един - Двустранна търговска камара България–Румъния /ДТКБР/. Споразумението за сътрудничество подписаха в Общината управителят на „Индустриален парк Сливен“ Соломон Москона и председателят на Камарата Дору Драгомир. На срещата присъстваха зам. кметът по икономическото развитие инж. Стоян Марков и изпълнителният директор на ДТКБР Мариана Григорова.

Кметът Стефан Радев, който бе домакин на срещата, запозна гостите с целите и визията на Общината в разработването на проекта за индустриалния парк. Начинанието е най-значимият досега инфраструктурен проект. Той е заложен за изпълнение, както в Плана за интегрирано развитие на община Сливен, така и в Концепцията за интегрирани териториални инвестиции за периода 2021-2027 г. През месец ноември м.г., Общината кандидатства за финансиране от Плана за възстановяване и устойчивост за изграждане на довеждаща и вътрешна техническа инфраструктура на парка.

Дору Драгомир приветства усилията и намеренията на Общината за обособяване на промишлен парк, който в перспектива може да се превърне в мотор на икономическо развитие в региона. Пред сливенския градоначалник той сподели, че при многобройните му международни срещи и контакти се наблюдава все по-засилен инвеститорски интерес към страните от Източна Европа.

В хода на разговора гостите имаха възможност да се запознаят и с други настоящи и планирани занапред проекти на Общината. Беше обърнато внимание и на бъдещи съвместни инициативи, които да засилят отношенията и контактите между България и Румъния.

По-подробна и актуална информация за възможностите пред инвеститорите, сключените партньорски споразумения и др., може да бъде видяна на официалния сайт на дружеството, управляващо парка: https://industrialpark-sliven.eu/

 

 

Снимки

Sporazumenie