Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител се включи в честването на 150-годишния юбилей на ОУ „Христо Ботев“ с. Самуилово

19 януари 2024 10:46, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 месеца, брой четения: 105
ОУ "Христо Ботев" с. Самуилово

С тържество и викторина на тема “ По стъпките на Ботев“, вчера приключиха честванията по повод 150-та годишнина от основаването на ОУ „ Христо Ботев“ с. Самуилово.

Официални гости на тържеството бяха областният управител инж. Маринчо Христов и Ралица Василева-Експерт в РУО-Сливен.

Участие във викторината взеха и деца от Основното училище в с. Съдиево, което също носи името на великия поет и революционер.

Областният управител поздрави ръководството и учениците на двете училища за труда, който са вложили в организирането на това мероприятие поддържащо огъня на родолюбието. Той призова днешното поколение да милее за свободата и да следва ценностите, за които са се борили герои като Левски и Ботев, за да бъде България и занапред горда и независима.

Възпитаниците на двете училища, разпределени в два отбора "Орловци" и "Свобода", демонстрираха отлично познаване на биографията на бележития поет, след което проявиха бързина и сръчност в поставените им задачи да сглобят пъзел с кораба "Радецки", а с помощта на връв и маниста да извезят родния трибагреник.

И двата отбора се представиха достойно, като наградите им бяха връчени лично от Маринчо Христов.

Тържеството продължи с рецитал на Ботевите стихове, а седмокласникът Симеон Колев поднесе изненада за всички гости със свое авторско стихотворение посветено на гениалния поет.

Още много песни и танци допринесоха празника да стане още по-цветен, вълнуващ и незабравим.

В знак на уважение и благодарност за приетата покана, областният управител получи подарък за спомен, след което в специално създадената „Книга за пожелания“, той остави послание за идните поколения.

Събитието, организирано от двете училища носещи името на Христо Ботев, бе и по повод на 176-та годишнина от рождението му, която бе отбелязана на 6-ти януари.

Снимки

Приветствие от Маринчо Христовученици от ОУ"Христо Ботев"момент от викторинатаУченици сглобяват пъзел с кораба "Радецки"Авторско стихотворение от Симеон Колеврецитал на ученици от ОУ "Христо Ботев"ученици от "ОУ Христо Ботев"ученици от "ОУ Христо Ботев"Областният управител награждава участниците във викторинатаОУ Христо БотевОбластният управител оставя споменпразникът на ОУ " Христо Ботев"ОУ Христо БотевОУ Христо Ботев