Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Концерт на Симфоничен оркестър-Сливен на 8 февруари с творби на Брамс и Менделсон

22 януари 2024 13:47, Връзки с обществеността
Излъчване: Община Сливен преди 3 месеца, брой четения: 200
---

Симфоничен оркестър-Сливен отново ще бъде домакин на едно завладяващо музикално събитие, в четвъртък - 8 Февруари, от 18.30ч. в зала “Сливен”.

Ценителите на класическата музика ще имат удоволствието да се насладят на великолепна програма, в изпълнението на звездни гости.

 

Под палката на френския диригент НИКОЛАС КРЮГЕР, известен със своите проницателни интерпретации и динамичен стил, ще чуем обичания концерт за цигулка, виолончело и оркестър от Йоханес Брамс, и третата симфония от Феликс Менделсон, наречена “Шотландска”.

 

▪️Солистите

 

ЙОАННА КАМЕНАРСКА е сред най-изявените български цигулари, като концертиращ артист-солист изнася редовно концерти с някои от най-големите филхармонични оркестри на Европа и Азия. Един от безспорните върхове в професионалното ѝ развитие е поста на първата жена – концертмайстор в историята на Хамбургския филхармоничен оркестър. Работи интензивно с Камерата Хамбург, на която е солистка и концертмайстор в концертите без диригент, и е преподавател във Висшето училище за музика и театър в Хамбург.

 

Сливенската публика отново ще посрещне един от любимците си - АТАНАС КРЪСТЕВ. Пътуването му в света на музиката е белязано от многобройни награди, признания и сътрудничества с прочути артисти. Неговият богат звук, съчетан с изключителното владеене на инструмента, го превърна в най-търсеният виолончелист в България - както в соловите, така и в ансамбловите изпълнения.

 

Съчетавайки таланта на забележителните гости и емблематичната програма, с очарователната атмосфера на зала “Сливен”, Симфоничен оркестър-Сливен предлага вечер, която не бива да пропускате.

 

Билетите за събитието могат да бъдат закупени онлайн на epaygo.bg, в касите на EasyPay, на касата на зала “Сливен”.