Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Информационен бюлетин на ОД МВР - Сливен за 05.02.2024 г.

05 февруари 2024 12:07, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 3 месеца, брой четения: 252
ОД МВР - Сливен

ИНФОРМАЦИОНЕН БЮЛЕТИН

ЗА ВЪЗНИКНАЛИТЕ ПРОИЗШЕСТВИЯ НА ТЕРИТОРИЯТА НА

ОБЛАСТНА ДИРЕКЦИЯ НА МВР – СЛИВЕН

ЗА ВРЕМЕТО ОТ 06,00 ЧАСА НА 02.02.2024 Г. ДО 06,00 ЧАСА НА 05.02.2024 Г.

 

Котел: Петима задържани за кражби, проверени 260 превозни средства и 372 лица по време на специализирана операция на територията на РУ-Котел. Акцията е осъществен за времето от 2 до 4 февруари със съдействието на Зонално жандармерийско управление- Бургас с цел опазване на обществения ред, противодействие на престъпленията срещу собствеността и контрол по пътна безопасност. Извършени са проверки на заложни къщи, игрални зали, търговски и други обекти.

Връчени са електронни фишове на стойност 4300 лева.

Разкрити са кражби на вещи от части домове. Задържани са петима. Съставни са 12 протокола за предупреждение по ЗМВР, 59 акта и 49 фиша за административни нарушения на ЗДвП. 20-годишен мъж, водач на лек автомобил „Фолксваген Голф“, е хванат да управлява след употреба на наркотици. Проверката е извършена на 2 февруари в 20,40 часа в село Градец. Пробата за употреба на наркотици, извършена на място е показала положителен резултат. Водачът е задържан. Образувано е досъдебно производство.

Установен е случай на разпространение на спортни стоки с търговски марки, обект на авторско право, нарушаващи правата на интелектуалната собственост. В търговски обект в село Градец е установена нерегламентирана продажба на спортни стоки, носещи логото на световни марки. Иззети са различни артикули. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Сливен: Осем малолетни и непълнолетни момчета са задържани от служители на участък „Надежда“ за кражба от фотоволтаичен парк в района на град Сливен. Откраднати са конектори, кабели и други елементи, като нанесената щета е на стойност около 49000 лева. След проведените издирвателни действия за извършеното престъпление са задържани осем момчета – непълнолетни и малолетни, от сливенския квартал „Надежда“. Направили са самопризнания и са предали част от инкриминираните вещи. Работата по случая продължава в рамките на образувано досъдебно производство.

 

Криминалисти от участък „Надежда“ към РУ-Сливен са задържали две непълнолетни момчета за домова кражба. През нощта на 23 срещу 24 януари двамата са проникнали с взлом в барака в кв. „Надежда“ и са откраднали ел. уреди и хранителни продукти. Нанесената щета е на стойност около 250 лева. Направили са самопризнания. Работата по досъдебното производство продължава.

 

На 2 февруари, около 19,15 часа, е получен сигнал от телефон 112 за възникнало пътно произшествие на бул. „П. Хитов“ в град Сливен. Лек автомобил „Ситроен“, управляван от водач на 32 години, е ударил 35-годишен пешеходец, пресичащият пътното платно в района на кръстовище в квартал „Сини камъни“. При произшествието е пострадал пешеходецът. Той е откаран в болнично заведение и настанен за лечение с опасност за живота. Пробата за употреба на алкохол на водача е отрицателна. Двамата участници в произшествието са от град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

На 4 февруари, в 11,52 часа, в РУ-Сливен е получен сигнал за настъпило пътно произшествие на паркинг на ул. "Павел Милюков" в град Сливен. Паркиран лек автомобил „Дачия Докер“ потегля на собствен ход и удря мъж на 60 години, като му причинява фрактура на крака. Пострадалият е откаран в болнично заведение в град Сливен и настанен за лечение без опасност за живота. Собственикът и водач на лекия автомобил е мъж на 30 години от град Сливен. По случая е образуван досъдебно производство.

 

Две момчета на 17 и 14 години са задържани за кражба на части от леки автомобили. През нощта на 18 срещу 19 януари от два леки автомобила, паркирани в близост до промишлена база в град Сливен, са откраднати части от ел. инсталациите. Нанесената щета е на стойност около 2000 лева. Двамата са направили самопризнания. Работата по досъдебното производство продължава.

 

41-годишен мъж от град Котел е задържан за измама. На 31 януари той е въвел в заблуждение жена на 74 години, като я е накарал да закупи телефон на изплащане с договор към мобилен оператор. Мъжът е обещал да възстанови паричната сума в пълен размер – 714 лева. След като предела телефона на мъжът той не е изплатил дължимата сума по уговорката. Издирен е и задържан за 24 часа. Телефонът е предаден на собственичката. По случая е образувано досъдебно производство.

 

34-годишен мъж от село Божевци, водач на лек автомобил „Мазда“, е хванат да управлява с концентрация на алкохол над 2,00 промила. Проверката е извършена на 2 февруари, в 16,50 часа, на бул. „Г. Данчев“ в град Сливен. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат-2,37 промила. Водачът е задържан за 24 часа. Образувано е бързо производство.

 

35-годишна жена е задържана от служители на РУ-Сливен за причиняване на телесна повреда в условията на домашно насилие. На 4 февруари в 13,20 часа е получен сигнал, че задържаната е нанесла удари с твърд предмет в областта на главата на съпруга си- мъж на 48 години. Той е приет за лечение в болнично заведение в град Сливен. По случая е образувано досъдебно производство.

 

Твърдица: 19-годишен водач на лек автомобил „Пежо“ е хванат да управлява след употреба на алкохол над допустимото. Проверката е извършена на 3 февруари в 00,18 часа в град Твърдица. Пробата за употреба на алкохол, извършена на място с техническо средство, е показала положителен резултат над 1,2 промила. Мъжът е задържан за 24 часа. По случая е образувано бързо производство.