Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Нова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на Свободата

20 февруари 2024 09:10, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди 2 месеца, брой четения: 195
Нова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на Свободата

Делата и думите на Васил Левски никога не ще бъдат забравени. Неговата саможертва се помни повече от век и половина след трагичния февруарски ден, в който черното му бесило се издига край София. Поклонение пред паметта на българския Апостол под наслов „151 години безсмъртие“ събра новозагорци край паметника на Българския лъв на 19 февруари 2024 г. от 11 часа.

С почетен караул своята почит отдадоха възпитаниците на СУ „Христо Ботев“ и облечените в четнически униформи момичета и момчета от Детски клуб „Млад родолюбец“ при НУ „Любен Каравелов“. Уредникът на Исторически музей Георги Камбуров представи с пламенни думи делото на Левски, а малчуганите от група „Калинка“ на детска градина „Детски свят“ разказаха за Апостола на Свободата със стихове и песни. С много вълнение те поставиха своите кокичета пред бюст-паметника на бележития български революционер. Венци и цветя на признателност поднесоха кметът на Община Нова Загора Галя Захариева и заместник-кметът Ивайло Енев, заместник-кметовете Иванка Михова и Нина Генчева, секретарят на Общината Ангел Стойчев, президентът на Ротари клуб Нова Загора Здравко Ников, директорът на Исторически музей Генчо Димитров, общински съветници, кметове на населени места, директори на детски и учебни заведения в града и техни възпитаници.

Община Нова Загора

Снимки

Нова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на СвободатаНова Загора се поклони пред безсмъртния Апостол на Свободата