Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои изпълнение на най-мащабния проект за подмяна на водопроводна мрежа в община Котел

02 април 2024 09:03, Людмила Калъпчиева
Излъчване: Туида Нюз преди около 1 месец, брой четения: 229
Община Котел

Предстои изпълнение на проект за подмяна на довеждащ водопровод и вътрешнa водопроводна мрежа в котленското село Малко село. Споразумението с МРРБ подписа кметът Коста Каранашев след като Общината от миналата година имаше проектна готовност за обекта.

 

С изпълнението му ще бъде извършена най-мащабната подмяна на вътрешна водопроводна мрежа в рамките на общината, подмяна на довеждащия водопровод и модернизация на помпената станция. Изпълнението на проекта ще се отрази и на селата Филаретово, Топузево и Соколарци, които се снабдяват с питейна вода от главния водопроводен клон, захранващ Малко село. До момента липсата на вода в Малко село неизменно водеше до режим на водата и в останалите три населени места и се налагаше те да бъдат снабдявани с водоноски.

 

Строителните дейности предмет на одобрения за финансиране проект, ще бъдат изпълнени по всички съвременни изисквания. Работата по него ще започне до няколко месеца, като настилката в обхвата на подмяната ще бъде възстановена, съобщи кметът на Община Котел Коста Каранашев по време на редовната сесия на местния парламент миналата седмица, на която беше приет бюджета на Община Котел за 2024 година.

Община Котел