Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Поздрав от областния управител към ромската общност по случай Международния ден на ромите

08 април 2024 09:08, Гергана Георгиева (Областна администрация Сливен)
Излъчване: Област Сливен преди 3 седмици, брой четения: 220
Маринчо Христов-областен управител на област Сливен

Уважаеми жители на област Сливен,

 

Днес е 8 април- Международният ден на ромите.

Това е денят, в който ромите от цял свят почитат не само своите жертви във Втората световна война, но обединени застават и зад идеята за равенство и толерантност между хората. Това е денят, в който те ясно заявяват, че бедността и расизма все още съществуват и са пречка за желанието им да имат нормален живот.

По този повод считам, че на територията на нашата област живеят хора, които успешно са разчупили стереотипите наложени от обществото към този етнос и са достойни и равноправни наши съграждани. Време е да преодолеем предразсъдъците и да се научим да живеем заедно, защото всички имаме общо - това, че сме хора и имаме едни и същи житейски радости и тревоги.

Уважаеми роми,

Позволете ми от името на Областна администрация и от свое име да Ви поздравя по случай Вашия празник с пожелания за здраве, успешна реализация и благополучие!

В своята работа като областен управител съм се ръководил винаги от принципа за равнопоставеност между всички граждани независимо от тяхната етническа принадлежност. Вярвам, че заедно ще продължим да бъдем толерантни и човечни един към друг за една обща цел-просперитета на нашата област!

Честит празник!

Инж. Маринчо Христов

Областен управител на област Сливен