Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител ще открие изложба-живопис „Водопад от емоции” на художничката Мирела Асенова

01 август 2011 11:14,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1626
макове

Днес, 1 август 2011г., в галерия „Май” от 18.00 ч. ще бъде открита изложба-живопис „Водопад от емоции” на художничката Мирела Асенова.

Изложбата в Сливен се провежда под патронажа на областния управител г-н Марин Кавръков.

На изложбата ще бъдат представени близо 60 творби, предимно среден формат. Темите са вдъхновени от красотата на природата и прелестта на родния край, но в тях се откриват и свободата и полета на въображението.

Потомка на стар сливенски род, Мирела Асенова търси различни поприща за познание и изява. Тя е дипломиран инженер-химик и работи в „Институт за специална техника”. През годините се занимава с мениджмънт, изучава японски език, практикува айкидо, карате и се увлича от източните философски школи. Търсейки истински своето призвание, тя се запознава с методиката за рисуване с пръсти на подсъзнатено ниво и прилагайки своите знания и умения, придобити и от други школи, започва да създава разноцветни платна с маслени бои, отразяващи богата душевност и творчески замах.

През миналата 2010г. е представила две самостоятелни изложби в София - в „Галерия за нетрадиционно изкуство - Стефка Балджиева” и в Музея „Земята и хората” - при участието си във Фестивала „Познай себе си”.