Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител взе участие в кръгла маса организирана от Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен

03 август 2011 11:22,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1032
снимка

На 2 август 2011 г. областният управител взе участие в организираната от Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен, кръгла маса на тема „Трафикът на хора – реалност в малките населени места”.

Целта на форума бе да се обсъдят пътища и мерки за информиране на населението в малките населени места за рисковете при трафик на хора, за въвличане в проблема и как гражданите да се предпазват при предприемане на действия за пътуване в и извън страната.

Областният управител призова цялото общество, семейството и образователните структури да вземат отношение към това робство на 21 век. Не може обществото да разчита единствено на полицията и прокуратурата за разрешаването на този огромен проблем. Необходимо е много предварителна работа и повече информираност на населението.

Г-жа Татяна Велева - Секретар на комисията Местната комисия за борба с трафика на хора в Сливен обяви, че ще бъде обособен информационен център за превенция на трафика на хора в сградата на Община Сливен. Там ще се предлага основно информация, а Комисията ще бъде координационно звено. Жертвите на трафик ще бъдат свързвани с неправителствени организации и институции, които биха могли да им бъдат от помощ и подкрепа, когато те искат да се освободят от тези схеми и търсят спасение.

Снимки

снимка