Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

ЕК одобри държавна помощ за директни доставки на суровини и храни от животински произход

04 август 2011 11:10,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 941
ikr

По информация от Министерство на земеделието и храните, Дирекция „Връзки с обществеността и протокол ” Европейската комисия е одобрила Схема на държавна помощ за „Инвестиции за изграждане на търговски помещения и закупуване на търговско оборудване за земеделски производители, осъществяващи директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход”.

Помощта се предоставя под формата на капиталова субсидия за покриване на част от разходите за реализация на инвестицията. Инвестициите се реализират със собствени средства или кредит, предоставен от Държавен фонд „Земеделие” с референтен лихвен процент определен за страната от ЕК.

Помощта цели подпомагане на земеделските производители, които произвеждат качествени хранителни продукти от животински произход и се нуждаят от съответния финансов ресурс за обезпечаване на дейността по извършване на директни доставки на малки количества суровини и храни от животински произход до крайните потребители.

За допустими по схемата се считат инвестициите за изграждане на обект за търговия на дребно или разходи за приспособяване на съществуваща сграда или помещение, както и закупуване на основно търговско оборудване.

Максималната помощ по схемата за един бенефициент е 50% от приемливите разходи за инвестиции.