Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Днес, 4 Октомври, 2011 година от 10.00 часа в сградата на Регионална дирекция по горите, Сливен...

04 октомври 2011 14:55,
Излъчване: Област Сливен преди 12 години, брой четения: 1306
снимка

Днес, 4 Октомври, 2011 година от 10.00 часа в сградата на Регионална дирекция по горите, Сливен се проведе редовно заседание на Регионалния консултативен съвет по опазване и контрол в горите към РДГ.

Заседанието беше ръководено от неговия председател, областният управител на Област Сливен, Марин Кавръков. Присъстваха членовете на Регионалния консултативен съвет, представители на ОД на МВР, Окръжна прокуратура, ОУ ПБЗН, ДИТ, РДНСК, РД НАП, РД БАБХ, ИАРА от областите Сливен и Ямбол.

В дневния ред бяха включени въпроси отнасящи се :

1. Доклад за резултатите от извършените съвместни проверки за третото тримесечие на 2011 г.

2. Коментар, относно участието на РДГ, Сливен в изготвянето на проекти за подобряване и опазване4 и контрола в горските територии.

3. Предложения за дейността на Регионалния консултативен съвет за в бъдеще.

4. Разни.

Бяха взети решения по обсъжданите въпроси, свързани с провеждане на следващо заседание за отчитане на резултатите от предстоящите проверки през четвъртото тримесечие на т.г., изготвяне на икономически анализ на резултатите от съвместните проверки, определяне на специализирани бази за съхраняване на задържаните уреди, материали и вещи на територията на двете области - Сливен и Ямбол. Важно решение е също изготвяне на график за контролирано изпускане на водата и контрол на нивата на язовирите, ”Жребчево” и „Асеновец” с цел, опазване на екосистемите . Поръчано беше на специализираните органи на РДГ да

изготвят доклад за състоянието на местообитанията на дивеча и възможностите за развиване на ловен туризъм на територията на Регионалната дирекция на горите, Сливен.