Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Среща на ГЕРБ с музейни работници

19 юни 2009 13:06,
Излъчване: ПП "ГЕРБ"-Сливен преди 14 години, брой четения: 2142
среща с музейни работници

Кандидат-депутати от ПП ГЕРБ Сливен се срещнаха днес с музейни работници от Регионален исторически музей Сливен и членове на Краеведческото дружество. На срещата присъстваха водачката на пропорционалната листа на ГЕРБ и мажоритарен кандидат Десислава Танева, кандидат-депутатите Юлиана Колева, Бисерка Василева и Галя Ченкова. В разговора взе участие и директорът на сливенския музей Георги Кюпчуков.

„Един от основните приоритети в програмата на ПП ГЕРБ, наред с образованието, е връщане на културата в дневния ред на обществото и фокусиране на културната политика върху личността на твореца, каза Десислава Танева. Програмата на партията предвижда българското културно наследство да се превърне в център на културната политика, както и интегриране с политиките в туризма, образованието и науката.

В контекста на нашето членство в ЕС сме предвидили въвеждане на европейски модели за управление, стопанисване и развитие на културата, но и утвърждаване на българската национална и културна идентичност като част от Европейското културно пространство.”

Събеседниците разговаряха за археологическите разкопки, които се провеждат в момента край сливенското село Трапоклово. Те бяха единодушни, че подкрепата от страна на община Сливен е пример за сътрудничество между институциите. Директорът на музея Георги Кюпчуков обеща да покаже на кандидат-депутатите теренната работа на археолозите от ТЕМП.

Снимки

среща с музейни  работници