Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

20 април е датата за кампанията на Бтв „Да изчистим България за един ден”

21 февруари 2013 15:02,
Излъчване: Област Сливен преди 8 години, брой четения: 981
Да изчистим България за един ден 2013

На 21 февруари 2013 год. от 11 часа в конферентната зала на Областна администрация Сливен беше направена презентация относно кампанията на Бтв "Да изчистим България за един ден", която през тази година ще се проведе на 20 април.

Мария Лазарова - мениджър корпоративна социална отговорност в Бтв и Марин Кавръков - областен управител на област Сливен представиха резултатите от почистването през миналата година и организирането на кампанията за 2013 г. На събитието бяха поканени представители на общините Сливен, Нова Загора, Котел и Твърдица, неправителствени организации и медиите.

От изнесените данни на организаторите за почистването на 12 май 2012 г. стана ясно, че над 323 хил. доброволци са излезли да чистят България, общо 26 300 т са събраните отпадъци, 530 незаконни сметища са ликвидирани и повече от 500 тона боклук са изчистени от горите.

В световната кампания са се включили 96 страни, като забележителен факт е, че България е на второ място след Швеция по броя на участвалите доброволци. Събраният боклук в нашата държава е в пъти повече от останалите, за което на страната ни е била отправена специална благодарност.

От всичките 28 области Сливенска област заема престижното 7-мо място с участвали 15 700 граждани, които за един ден са премахнали 15 нерегламентирани сметища и 30 замърсени места от картата.

През тази година организацията ще бъде на по-високо ниво, като ще бъде почерпен опит от миналогодишната кампания. Областният управител пое ангажимент пред организаторите той лично да съдейства ловците и риболовците от областта, които наброяват над 12 хиляди души да участват активно в почистването на местностите около реки и язовири.

Снимки

Да изчистим България за един ден 2013 Да изчистим България за един ден 2013 Да изчистим България за един ден 2013 Да изчистим България за един ден 2013