Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Марин Кавръков благодари на Йорданка Фандъкова за възстановяването на гроба на Сирак Скитник

28 февруари 2013 13:52,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1028
Сирак Скитник

Днес областният управител на Сливен Марин Кавръков изрази своята благодарност към столичния кмет Йорданка Фандъкова в отправено писмо до Столична община. Областният управител благодари на кметът Фандъкова и нейният заместник Тодор Чобанов за бързата реакция относно възстановяването и благоустрояването на гроба на сливенския художник Сирак Скитник.

„ДО

Г-ЖА ЙОРДАНКА ФАНДЪКОВА

КМЕТ

НА СТОЛИЧНА ГОЛЯМА ОБЩИНА

Уважаема госпожо Фандъкова,

 

С чувство на удовлетвореност и човешка благодарност се обръщам към Вас да изразя моята и на цялата сливенска общественост признателност за бързата Ви реакция и положително отношение за благоустрояването и поддържането на гроба на именития наш съгражданин Панайот Тодоров /Сирак Скитник/.

Високо оценявам Вашия жест към делото и паметта на един от титаните на духовната ни култура. Във времето на променящи се политически събития в страната ежечасно и ежеминутно и ограничения финансов ресурс Вие, без колебания предприехте действия, които ни трогнаха дълбоко, за което Ви благодарим !

Моля, да изкажете нашата благодарност и на г-н Тодор Чобанов, който откликна от сърце на молбата ни.

Искам да използвам случая, да Ви поканя при възможност от Ваша страна, да присъствате на поклонението на гроба на Сирак Скитник на 5 март т.г. от 12.00 часа,по повод 70 годишнината от неговата кончина.

 

С уважение,

МАРИН КАВРЪКОВ

ОБЛАСТЕН УПРАВИТЕЛ НА ОБЛАСТ СЛИВЕН