Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Предстои приемането на важен за областта документ

28 февруари 2013 14:46,
Излъчване: Област Сливен преди 11 години, брой четения: 1135
Работна среща

На 27 февруари от 16 часа в Министерството на регионалното развитие и благоустройството се състоя последната работна среща на областния управител на Сливен Марин Кавръков и управителя на „Водоснабдяване и канализация – Сливен” ООД инж. Петър Митев с екип от специалисти от компанията Egis Bulgaria EAD. Срещата беше организирана със съдействието на народния представител Десислава Танева, присъстваше и Иванка Виденова – директор на дирекция „ВиК” в МРРБ.

Това бе четвъртата и последна работна среща на областния управител с експертите по водния цикъл за цялата област. Мастерпланът на област Сливен обхваща периода до 2036 год. и резултатите, както и препоръките в него ще обосноват дейностите на общините по водния цикъл. От мастерплана ще зависят планирането на средства от Европейската комисия и републиканския бюджет за региона.

Г-н Кавръков за пореден път акцентира върху необходимостта да се планират средства за изграждането на язовир „Братан” в Котленска община. Без него е невъзможно нормалното водоснабдяване на Котленския район. Марин Кавръков изтъкна нуждата от изграждане на канализация и пречиствателни станции в селата от водосбора на река Камчия, които успешно се развиват като туристически дестинации.

Областният управител подчерта също така необходимостта от интегриран подход за водоснабдяване и канализация на кв. „Речица” в Сливен, както и на вилната зона в града, където живеят 18 хиляди души. Той заяви, че ще съгласува и подпише проектът само ако бъде извършено сериозно обществено обсъждане в Сливен. Г-н Кавръков изрази своята позиция, че такъв важен документ, определящ бъдещето на региона, трябва да стане достояние на всички граждани и общини в областта и едва тогава да бъде приет за изпълнение.