» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Марин Кавръков участва като модератор на конференция в столицата, посветена на електронното управление

08 March 2013 13:00,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1128
Конференция

На 7 и 8 март в зала „Роял” на Хотел Шератон София Балкан в столицата се проведе 14-ата конференция „Електронното управление в услуга на гражданите”. Конференцията беше открита от министърът по управление на средствата от ЕС в оставка Томислав Дончев. В продължение на два дни в рамките на 5 работни сесии бяха дискутирани теми като – „Електронното управление като държавен приоритет”, „Електронни документи и техният обмен”, „Нормативна база за реализиране на електронни административни услуги в общините” и „Инфраструктурен мениджмънт в електронното управление”.

Областният управител на Сливен Марин Кавръков беше поканен от организаторите да бъде модератор на третата работна сесия на конференцията, чието наименование бе „Софтуерни решения за администрациите в помощ на електронното управление”. Доклади бяха изчетени от експерти от МРРБ, МТИТС, МОСВ и представители на компании, предлагащи на пазара технологични продукти за географски информационни системи /ГИС/.

Областна администрация Сливен е първата администрация в страната, която въведе предоставяне на електронни услуги на гражданите, посредством проекта „Изграждане на платформа за управление на административни процедури и предоставяне на услуги по електронен път”.

От презентациите на участниците в конференцията се установи, че общинският съвет в Сливен също е сред първите с въведено гласуване по електронен път чрез лаптопи и таблети.

Photos

КонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференцияКонференция