» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител събра представители на текстилния бранш на среща относно юбилея на гимназията по текстил и облекло

12 March 2013 14:57,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1296
Работна среща

На 12 март по покана на областния управител и директора на ПГТО „Добри Желязков” в конферентната зала на Областна администрация Сливен се състоя среща с представители на текстилната и шивашката индустрия в област Сливен. Срещата е във връзка с предстоящите чествания на 130 – годишния юбилей от създаването на първото текстилно училище на Балканите. На срещата присъства и заместник-областният управител Христо Карабекиров.

ПГТО „Добри Желязков” или както е известен като текстилния техникум е първата професионална гимназия по текстил и облекло в България и в Югоизточна Европа. През гимназията са минали хиляди младежи и девойки, много от които и в момента работят в текстилния бранш.

Директорът на ПГТО „Добри Желязков” Даниела Караманова запозна присъстващите с програмата за честванията по случай годишнината и покани представителите на текстилния бранш на тържествения концерт. Г-жа Караманова призова участниците в срещата за финансова подкрепа. Същата молба отправи и г-н Марин Кавръков. Областният управител подчерта, че през 1958 година за годишнината на техникума по текстил е издаден юбилеен алманах и оттогава датира последното издание на подобна книга.

Всички присъстващи приветстваха идеята и изразиха своята подкрепа, като обещаха да подпомогнат инициативата според възможностите си.

На днешната работна среща бяха поканени 35 фирми от бранша от Сливенска област. Присъствие потвърдиха 15 от тях, а на срещата се явиха едва 6 фирми, на които изказваме своята благодарност за съдействието – „Е. Миролио” ЕАД, „Рожее Ванден Берхе”, „Декотекс” АД, ЕООД „Роси Ник”, „Хубавена” ООД от Сливен и „Аглика” АД – Твърдица.

Photos

Работна срещаРаботна среща