» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Какво се плаща за органите на централната и местната власт в Сливен

20 March 2013 13:34,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1072
Областна администрация

В Областна администрация Сливен постъпи писмо от Министерски съвет с решение, с което са утвърдени представителните разходи на областния управител на област Сливен в размер на 3 хиляди лева за цялата година, което се равнява на 250 лв. на месец. Това са разходите, които областният управител има право да извършва, свързани с участието му в представителни мероприятия, като национални и местни празници, тържествени концерти, изложби, обществени и други културни събития от календара на областта. Включени са и разходите за официални обеди и вечери, закуски, кафета, минерална вода и безалкохолни напитки, венци и цветя.

За първи път публикуваме тази информация, за да е ясно на обществеността какво плащат данъкоплатците, когато областният управител изпълнява своите представителни функции.

В същото време на общинския съвет в Сливен е предложено да гласува бюджет, който включва представителни разходи на кмета на общината в размер на 30 хиляди лева и на общинския съвет – 25 хиляди лева за издръжка.