» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация–Сливен спечели наградата „Най-прозрачна областна администрация”...

15 July 2009 11:42,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1584
Христина Чолакова с приза "Най-прозрачна областна администрация"

Областна администрация–Сливен спечели наградата „Най-прозрачна областна администрация” на Фондация за прозрачни регламенти. Призът бе връчен на областния управител Христина Чолакова от заместник-министъра на държавната администрация и административната реформа Ангел Иванов. Това се случи на 14 юли 2009г. в София по време на Националната конференция по проект „Прозрачност и публичност на действията на областните и общинските администрации-гаранция за почтено и добро управление” на оперативна програмата „Административен капацитет”. Призът се връчва за първа година.

Областна администрация-Сливен получи високото отличие заради въведените в ежедневната работа на администрацията практики и модели, осигуряващи прозрачност, което води до повишаване на интереса и доверието на гражданите към дейността на администрацията. За непрекъснатото подобряване на информираността на обществеността Областна администрация-Сливен поддържа свой интернет сайт, издава месечен информационен бюлетин, обслужва гражданите на принципа „Едно гише”, поддържа непрекъснат контакт с медиите, създадено е и информационно табло, осигуряващо на гражданите постоянен достъп до информация относно конкурси и търгове, организирани от администрацията.

За наградата, спечелена от Областна администрация-Сливен, бяха номинирани още Областна администрация-Велико Търново и Областна администрация- Благоевград.

Общинска администрация-Кубрат грабна приза за „Най-прозрачна общинска администрация”, като нейни конкуренти бяха общините Септември и Берковица. Наградата за „Най-добра практика за партньорство между областна администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията” отиде в Областна администрация-Благоевград. Общинска администрация-Мездра пък е удостоена с отличието за „Най-добра практика за партньорство между общинска администрация и структурите на гражданското общество за реализиране на прозрачност в действията на администрацията.

Photos

Момент от презентацията на Областна администрация-Сливен