» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

МЕЖДУНАРОДНА СРЕЩА ПО ПРОЕКТ "ТОЛЕРАНТНОСТТА - КЛЮЧ КЪМ СОЦИАЛНА ИНТЕГРАЦИЯ" В ХГ "Д. ДАМЯНОВ" СЛИВЕН

08 April 2013 18:25,
Emission of: Humanitarian School 10 years ago, number of readings: 3204
Българският екип

От 2 до 7 април 2013 г. в град Сливен и Хуманитарна гимназия "Д. Дамянов" гостуваха приятелите ни по проект "Толерантността-ключ към социалната интеграция на младите европейски граждани".

Първият работен ден по програма бе в хотел "Национал Палас", където се срещнахме с учениците и учителите от Латвия, Полша, Италия, Португалия и Румъния. Посрещнахме ги по стар български обичай с хляб и сол, а артистите ни бяха вълшебници на сцената със "Самодива" и всички ги гледахме омагьосани. След това участниците от отделните държави представиха материали по проекта. Последва разходка из града.

Вторият ден основно бе в нашето училище.Започнахме с презентация за Природен парк "Сините камъни", последваха много интересните занимания в арт-студио и театрални игри. Посещението в Историческия музей затвърди мнението, че Сливен е с древна история.

Третият ден бе очакван с вълнение, защото предстоеше екскурзията до гр.Трявна - известен наш възрожденски град. Тук посетихме музеи и църкви.

Четвъртият ден бе определен за свободен. Учениците бяха със семействата домакини, а учителите - в гр.Несебър. Съвместните няколко дни ще останат незабравими и с радост ще очакваме следващото ни гостуване в Румъния в края на месец май.

Photos

Посрещане на гостите по стар български обичай"Самодива", част от празничната програмаКристин Баджева приветства гостите с поема за толерантносттад-р Е. Иванова- директор на гимназията, приветства гоститеViktorija Petlak- координатор на проекта, приветства участиницитеекипът на Италияекипът на Полшаекипът на Португалияекипът на Румънияекипът на Латвияраздаване на сертификатитеексперти от ПП "С.камъни" представят парказанимания в Арт-студиотеатрални игритеатрални игритеатрални игризанимания в Арт-студиозанимания в Арт-студиотеатрални игризанимания в Арт-студиов историческия музейгрупата пред историческия музейв Трявнав школото- Трявнагрупата на учителите включени в проекта