» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Христо Карабекиров, изпълняващ длъжността областен управител, участва в Националната информационна кампания за новия програмен период

10 April 2013 14:54,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 977

Събитието се проведе на 9 април в залата на Културен център „Морско казино" в гр. Бургас. Инициативата, организирана от мрежата от 28–те областни информационни центрове, има за цел да популяризира Кохезионната политика на Европейския съюз в България и да представи новите възможности за финансиране.

В кампанията, която се провежда във всички райони за планиране, се включват експерти от министерства и ведомства. Те презентират проекти на оперативните програми за новия програмен период: програми „Транспорт и транспортна инфраструктура", „Околна среда", „Региони в растеж 2014-2020 г.", „Развитие на човешките ресурси", „Наука и образование за интелигентен растеж", „Добро управление" и „Програма за развитие на селските райони". Поканени за участие бяха представители на всички общини на територията на Югоизточен район за планиране, социално-икономически партньори, териториални структури на държавната администрация и неправителствени организации.

Следващата седмица презентациите за оперативните програми могат да бъдат намерени в интернет на адрес http://www.eufunds.bg/bg/ в секция „Нов програмен период 2014-2020“ .