» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Юбилейна изложба по повод 40 години от смъртта на художника Добри Добрев

18 April 2013 15:26,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 909
снимка

18 април, 12.30 ч. - С поклон към всепризнания талант на големия сливенски художник Добри Добрев, Художествена галерия „Димитър Добрович” и сливенската културна общественост отбелязват 40 годишнина от неговата кончина. Повод за това е откриването на юбилейна изложба , която в рамките на три месеца на двата етажа на къща „Миркович”, ценителите на изкуството могат да видят голяма сбирка с негови творби.Подредените картини са от семейната колекция на наследниците, частни сбирки и от фонда на ХГ „Д.Добрович”-Сливен. Новата изложба допълва и обогатява постоянната тематична експозиция „Старият Сливен” от същия автор, разположена на втория етаж.

С обширно експозе синът на художника, д-р Димитър Добрев представи експозицията и изказа сърдечна благодарност към г-жа Даниела Ненчева директор на ХГ „Д.Добрович” и Петър Щилиянов бивш ръководител на института за дейността и приноса им в популяризиране творчеството на неговия баща.

Гости на откриването на изложбата бяха г-н Христо Карабекиров, изпълняващ длъжността областен управител на Област Сливен, служители от областна администрация и много граждани, почитатели на творчеството на Добри Добрев.

Тази година Художествена галерия „Димитър Добрович”–Сливен преиздава рекламната дипляна за постоянна експозиция „Старият Сливен” с любезното съдействие на г-н Едоардо Миролио, под чийто патронаж е културната проява.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимка