» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областна администрация Сливен се включва в кампанията „Месец на Европа“

19 April 2013 12:45,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 849
снимка

Област Сливен се включи в националната кампания „Месец на Европа". Тя се провежда през месеците април-май. Кампанията е насочена към запознаване на българите с правата им като граждани на Европейския съюз. Поводът е обявяването на 2013 г. от Европейския съюз за Европейска година на гражданите.

Инициативата е в рамките на Работната програма за 2013 година на Комуникационната стратегия на България за Европейския съюз и се реализира от администрацията на Министерския съвет, областните администрации и Съюза на народните читалища.

Дейности по кампанията се провеждат в четирите общини на област Сливен. В дните до 9 май (Денят на Европа) се предвижда да бъдат осъществени редица информационни и културни събития - викторини, изложби на детски рисунки, концерти. Проявите се организират в местните читалища със съдействието на общините. Областна администрация Сливен раздаде на общинските администрации разнообразни по съдържание информационни материали, свързани с темата на кампанията и осигурени с подкрепата на Областен информационен център Сливен и Европа Директно Сливен.

През декември 2012 г. област Сливен се включи в кампанията „Седмица на Европа", в която бяха представени чрез атрактивни инициативи Европейския съюз и бяха привлечени много граждани от всички възрасти.

Photos

снимкаснимка