» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Посланикът на САЩ Н. пр. г-жа Марси Рийс откри новопостроената сграда на Ц Д Г „Диляна” в село Трапоклово,Община Сливен

23 April 2013 16:09,
Emission of: District Sliven 11 years ago, number of readings: 1015
снимка

Днес, 23 Април 2013 г. /вторник /от 12.00 часа в село Трапоклово, Община Сливен Христо Карабекиров – изпълняващ длъжността областен управител на Област Сливен и Димитър Милков – главен експерт в областна администрация участваха в официалното откриване на Целодневна детска градина „Диляна”.

Официални гости на събитието бяха посланикът на САЩ в България Н. пр. г-жа Марси Б. Рийс, началникът на американския отдел за военно сътрудничество капитан II ранг Марк Имблум от флотата на САЩ, кметът на Община Сливен инж. Кольо Милев, заместник-кметовете Иван Манчев, Иван Славов и Румен Андонов и заместник-председателят на ОбС Борислав Павлов, началникът на РИО Бисерка Василева и кметът на с.Трапоклово Кирил Киров.

Целодневната детска градина „Диляна” е ново строителство, като за построяването й правителството на САЩ е предоставило 244 571 лева (164 000 долара). Капацитетът е за 30 деца, с просторни две занимални, физкултурен и музикален салон, кътове за хранене и спане . Сградата е с монтирана цялостна топло и хидроизолация.

Община Сливен участва като партньор на американското правителство в реализирането на проекта, като предоставя над 80 000 лева за оборудване на детските помещения , изграждане на детска площадка и ограда. Предвижда се благоустрояване двора от северната му страна с пътен подход и полагане на асфалтова настилка за обслужване на кухненски блок и котелно помещение на стойност 3 500 лева.

В словото си при откриването на детското заведение, г-н Христо Карабекиров приветства с „Добре дошли” Н.пр. г-жа Марси Б.Рийс и г-н Марк Имблум в Област Сливен и най- сърдечно им благодари за оказаната хуманитарна помощ от правителството на САЩ при построяването и реновирането на редица обекти в населените места на областта , за осъществяването на социална и културна дейност.

Photos

снимкаснимкаснимкаснимка