Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Със заповед на областния управител на област Сливен Христина Чолакова от 23 юли 2009г. е създаден Регионален пандемичен комитет.

27 юли 2009 12:34,
Излъчване: Област Сливен преди 14 години, брой четения: 1309
Пресконференция на областния управител Христина Чолакова

Със заповед на областния управител на област Сливен Христина Чолакова от 23 юли 2009г. е създаден Регионален пандемичен комитет. Целта му е да разработва регионалната политика за ограничаване разпространението на пандемичния грип, да координира дейностите на държавните органи и осъществява връзка с НПО, както и да анализира данните за епидемичната ситуация по отношение на пандемичния грип, като информира Министерството на здравеопазването и обществеността и предлага конкретни противоепидемични мерки за ограничаване на последиците за здравето на гражданите.

Регионалният пандемичен комитет ще бъде свикан по преценка на д-р Виолета Узунова, директор на РИОКОЗ-Сливен, и д-р Ивелина Георгиева, директор на РЦЗ-Сливен и при съответните указания, дадени от Националния пандемичен комитет.

Регионалният пандемичен комитет е създаден, за да осъществява организацията и координацията на изпълнението на дейностите по Регионалния пандемичен план. Планът е утвърден от д-р Виолета Узунова, директор на РИОКОЗ-Сливен, и е съгласуван с областния управител Христина Чолакова и с директора на РЦЗ-Сливен д-р Ивелина Георгиева. Основната цел на плана е да подобрява системата за надзор и контрол на сезонните грипни епидемии и да създава организация за координирани действия за ограничаване на заболеваемостта и намаляване смъртността от пандемичния грип. Целите на плана включват още осигуряване на оптимални възможности за лечение на заболелите, поддържане на функционирането на основни за обществения живот сектори и служби по здравеопазване, сигурност, транспорт, както и осигуряване на актуална информация относно хода на грипната пандемия за обществото.