» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Христо Карабекиров връчи награди на отличените млади творци в XV-я Национален фестивал на детската книга

09 May 2013 17:12,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 818
снимка

Днес, 9 май 2013 г. от 10.30 часа в Драматичен театър „Стефан Киров”, Христо Карабекиров – изпълняващ длъжността областен управител на Област Сливен, присъства на закриването на XV-я Национален фестивал на детската книга. Фестивалът бе част от Майските дни на културата „Сливенски огньове”, в който участие взеха деца и творци от цяла България.

След заключителен концерт в ДТ „Стефан Киров” г-н Христо Карабекиров и г-н Кольо Милев - кмет на община Сливен, отличиха призьорите в Националния литературен конкурс „Едно невероятно пътуване във времето” и в Националния пленер за детска рисунка на тема „Магично приключение в света на мечтите”.

В литературния конкурс се включиха над 1050 деца и юноши на възраст от 7 до 16 години от страната и от българските общности в чужбина със специално написани за конкурса приказка, разказ или стихотворение. В трите възрастови групи са наградени 37 млади творци. В Националния пленер за детска рисунка се включиха над 250 деца от цялата страна на възраст от 7 до 14 г., разделени в две възрастови групи. Отличени са 19 участника.

Photos

снимка