» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител Христина Чолакова присъства на откриването на нова централна стерилизационна в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински”

07 April 2008 17:06,
Emission of: District Sliven 16 years ago, number of readings: 1445
img

Тя отвори официално вратите си с водосвет на Международния ден на здравните работници – 7 април. Сред гостите бяха народният представител Дияна Хитова, председателят на Общински съвет – Сливен Десислава Танева, ръководители на институции от сферата на здравеопазването.

Това е най-модерната в Югоизточна България стерилизационна, отговаряща напълно на европейските стандарти за болнична хигиена, отбеляза управителят на МБАЛ д-р Методи Попстойков. Комплексът е изграден по швейцарски модел със средства на община Сливен. С отпуснатите от бюджета 446 076 лв. са ремонтирани помещенията на болницата, а други 168 000 лв. от болничните средства са отишли за оборудването й. Централната стерилизационна се състои от няколко помещения, обединени в стерилна зона, в която ще се съсредоточи целият инструментариум на болницата. Новата придобивка гарантира 100% сигурност на стерилизацията. Целият процес до излизането на готовите стерилни материали се отчита електронно.

Д-р Попстойков благодари на ръководствата на Община Сливен, Общински съвет - Сливен и на общинската комисия по здравеопазване, че са превърнали здравеопазването в един от основните си приоритети. Г-жа Танева също честити новата придобивка и изрази надежда тази тенденция на подпомагане на най-голямото лечебно заведение в областта да продължи и в бъдеще.

Photos

img1