Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заслужена награда

28 май 2013 15:10, ОУ "Е. Багряна" (XII) (ОУ "Е. Багряна" (XII))
Излъчване: ОУ "Е. Багряна" (XII) преди 10 години, брой четения: 2438
Награждаване

По традиция на 24-ти май - Денят на българската просвета и култура и на славянската писменост, Oбщина Сливен отличи най-добрите си ученици.

Тази година 38 ученици от Сливен - първенци от национални олимпиади, конкурси и състезания, показали отлични постижения в учението, спорта и изкуството, бяха наградени от кмета Кольо Милев. Те получиха грамоти и подписани от кмета томчета от книгата "100 причини да се гордея, че съм от Сливен".

Радостни сме, че един от наградените ученици беше нашият възпитаник – Росен Ивайлов Стойнов от IV „б” клас.

"Вие сте надеждата и елита на Сливен. Най-радостното е, че всяка година наградените стават все повече", каза в словото си кметът Кольо Милев.

"Искам да поздравя моите съграждани – пазители и разпространители на ценностите - учителите, читалищните дейци, хората на духа в театрите, библиотеките, галериите", каза в словото си кметът, пред препълнената зала на ДТ "Стефан Киров".

"В трудни времена и преди, и сега всеки роден и живял тук изпитва чувство на дълбока, изконна гордост, че принадлежи на град, който пази духа си", каза още Милев и припомни, че само на няколко крачки от театъра, в читалищната библиотека "Зора" се съхранява изключителна съкровищница от книги и ценни експонати.

Снимки

НаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаванеНаграждаване