Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова присъства днес на официалното откриване на Европейски информационен център – EURO

09 април 2008 09:18,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1511

Това е част от информационната мрежа EUROPE DIRECT и се поддържа от Община Сливен. Той покрива територията на Сливенска област, а за функционирането на центъра се използва цялата структура и материална база към Дома на Европа – Сливен. Към центъра функционира и регионална мрежа, която включва 17 информационни точки в малки населени места от областта.

EUROPE DIRECT е информационна служба, която помага на гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз. Тя предлага всякакъв вид информация, свързана с ЕС, включително за това какви са правата и възможностите на гражданите на ЕС и как да бъдат използвани. Службата може да предложи отговори не само на общи въпроси, но и ако гражданите имат конкретен и специфичен въпрос да ги насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

Сред гостите бяха още Зинаида Златанова – ръководител на представителството на Европейската комисия в България, ръководствата на общините Нова Загора, Котел и Елхово. „Горещо приветствам тази инициатива да се разкрие Европейски информационен център в Сливен. Хората от областта ни заслужават по-спокоен, по-сигурен и финансово по-обезпечен живот и за да постигнем всичко това, ни е необходимо да "преведем" Европа на български, т.е. да преведем посланията и политиките на ЕС на един разбираем език и в контекста на тяхното реално, местно, ежедневно измерение. Пожелавам на добър час на тази инициатива и нека Европейският информационен център наистина помогне за по-добрата информираност на сливенци за ЕС", каза в приветствието си г-жа Чолакова.