Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова присъства днес на откриването на фотоизложба „Става въпрос за ромите”.

08 април 2008 15:58,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1408
img

Инициативата, посветена на Международния ден на ромите – 8 април, е на репортера Райчо Чапразов и оператора Росен Илиев от Нова телевизия. Те са и авторите на показаните снимки и филма за ромския етнос, с който бе открита изложбата. „Идеята ни е да покажем, че ромите са хора като всички останали, а не клошарите, тези, които ровят по кофите или дишат лепило. Сред този етнос има много прекрасни хора - поети, спортисти и др.", споделиха те.

Програмата на община Сливен, Ромска младежка организация и Ромска академия за култура и образование за отбелязване на тазгодишния Международен ден на ромите започна сутринта с поднасяне на венци и цветя в памет на жертвите на Холокоста. По-късно в І СОУ „Хаджи Мина Пашов" се проведе спортен празник. След обяд пред ДНА звучаха изпълнения на оркестър „Карандила", а от 18.00 часа в ДТ „Ст. Киров" ще започне тържественият концерт с участието на Симфоничен оркестър – Сливен.

По случай празника на ромите организаторите на проявите получиха поздравителен адрес от г-жа Чолакова. „Пожелавам Ви, въпреки нелекото ежедневие, да бъдете достойни представители на своя етнос, като развивате и демонстрирате най-добрите си качества. Запазете автентичността на бита и културата си, а с тях и гордия си дух! Не губете присъщия за ромите оптимизъм, темперамент и любов към живота и насочвайте всичките си усилия за постигане на по-добро благосъстояние и по-висок стандарт. Желая Ви от сърце здраве, семейно щастие и повече вяра в собствените сили и възможности," се казва в поздравителния адрес.

Снимки

img1