Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова присъства на откриването на нова централна стерилизационна в МБАЛ „Д-р Ив. Селимински”

07 април 2008 17:06,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1434
img

Тя отвори официално вратите си с водосвет на Международния ден на здравните работници – 7 април. Сред гостите бяха народният представител Дияна Хитова, председателят на Общински съвет – Сливен Десислава Танева, ръководители на институции от сферата на здравеопазването.

Това е най-модерната в Югоизточна България стерилизационна, отговаряща напълно на европейските стандарти за болнична хигиена, отбеляза управителят на МБАЛ д-р Методи Попстойков. Комплексът е изграден по швейцарски модел със средства на община Сливен. С отпуснатите от бюджета 446 076 лв. са ремонтирани помещенията на болницата, а други 168 000 лв. от болничните средства са отишли за оборудването й. Централната стерилизационна се състои от няколко помещения, обединени в стерилна зона, в която ще се съсредоточи целият инструментариум на болницата. Новата придобивка гарантира 100% сигурност на стерилизацията. Целият процес до излизането на готовите стерилни материали се отчита електронно.

Д-р Попстойков благодари на ръководствата на Община Сливен, Общински съвет - Сливен и на общинската комисия по здравеопазване, че са превърнали здравеопазването в един от основните си приоритети. Г-жа Танева също честити новата придобивка и изрази надежда тази тенденция на подпомагане на най-голямото лечебно заведение в областта да продължи и в бъдеще.

Снимки

img1