Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител Христина Чолакова присъства на тържествената церемония по ръкополагането на архимандрит Игнатий в най-висшата духо

07 април 2008 13:17,
Излъчване: Област Сливен преди 16 години, брой четения: 1628
111

С решение на Светия Синод по предложение на Сливенски митрополит Иоаникий той получи титлата епископ Игнатий Провадски и стана най-младият епископ в Българската православна църква /35г/. Сред гостите бяха и областният управител на област Ямбол Николай Пенев, както и много ръководители на обществени организации и ведомства.

Хиротонията се състоя в неделя /6 април/ в централния православен храм „Св. Димитър" в Сливен. За църковния ритуал, какъвто не е правен повече от 90 години в Сливен, пристигнаха още 8 митрополити от Българската православна църква, които също взеха участие в светата литургия. Присъстваха и духовни лица от Русия и Румъния.

До преди четири години архимандрит Игнатий беше протосингел в Сливенската митрополия, след което стана представител на Българската православна църква в Русия. Очаква се след освобождаването му от поста в Москва да бъде назначен за викарен епископ на Сливенската митрополия.

За последно хиротония в църквата “Свети Димитър" е била извършена през ноември 1917 г., когато е провъзгласен за епископ бившият Сливенски митрополит Иларион. След това ръкополагането в най-висшата духовна степен е ставало в патриаршеската църква “Свети Александър Невски" в столицата.

Снимки

222