» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител на област Сливен Христина Чолакова присъства днес на официалното откриване на Европейски информационен център – EURO

09 April 2008 09:18,
Emission of: District Sliven 16 years ago, number of readings: 1513

Това е част от информационната мрежа EUROPE DIRECT и се поддържа от Община Сливен. Той покрива територията на Сливенска област, а за функционирането на центъра се използва цялата структура и материална база към Дома на Европа – Сливен. Към центъра функционира и регионална мрежа, която включва 17 информационни точки в малки населени места от областта.

EUROPE DIRECT е информационна служба, която помага на гражданите да намерят отговорите на своите въпроси за Европейския съюз. Тя предлага всякакъв вид информация, свързана с ЕС, включително за това какви са правата и възможностите на гражданите на ЕС и как да бъдат използвани. Службата може да предложи отговори не само на общи въпроси, но и ако гражданите имат конкретен и специфичен въпрос да ги насочи към най-добрия източник на информация и консултации на европейско, национално, регионално и местно ниво.

Сред гостите бяха още Зинаида Златанова – ръководител на представителството на Европейската комисия в България, ръководствата на общините Нова Загора, Котел и Елхово. „Горещо приветствам тази инициатива да се разкрие Европейски информационен център в Сливен. Хората от областта ни заслужават по-спокоен, по-сигурен и финансово по-обезпечен живот и за да постигнем всичко това, ни е необходимо да "преведем" Европа на български, т.е. да преведем посланията и политиките на ЕС на един разбираем език и в контекста на тяхното реално, местно, ежедневно измерение. Пожелавам на добър час на тази инициатива и нека Европейският информационен център наистина помогне за по-добрата информираност на сливенци за ЕС", каза в приветствието си г-жа Чолакова.