Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в заседанието на работна група по ОП „Добро управление“

30 юли 2013 09:39,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 885
снимка

Заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва във второто заседание на тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Добро управление 2014-2020 г.“ /ОП ДУ/. То се проведе на 25.07.2013 г. в Министерски съвет. По време на заседанието бяха обсъдени проектът на стратегическа рамка на програмата, както и проектът на демаркация на ОП ДУ с другите оперативни програми.

Оперативна програма „Добро управление 2014-2020 г.“ е наследник на Оперативна програма „Административен капацитет“, действаща в настоящия програмен период. Новата програма има за цел модернизиране на управлението за предоставяне на висококачествени публични услуги за гражданите и бизнеса и повишаване на ефективността на администрацията и съдебната система. Ще се използват ресурсите на Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие.

Три са приоритетите на ОП ДУ: Приоритет І. „Повишаване на институционалния капацитет, ефективността и ефикасността на публичната администрация и съдебната система“, Приоритет ІІ. „Предоставяне на качествени услуги на гражданите и бизнеса и развитие на електронното управление и правосъдие“ и Приоритет ІІІ. „Ефективно и ефикасно усвояване на средствата от ЕС“.

Потенциални бенефициенти ще бъдат структурите на държавната администрация (на централно, областно и общинско ниво), органите на съдебната система, обучителни институции и центрове на администрацията и съдебната власт и структурите на гражданското общество.