» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в заседанието на работна група по ОП„Наука и образование за интелигентен растеж"

30 July 2013 09:41,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 923
снимка

На 26.07.2013 г. заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в петото заседание на тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.“ /ОП НОИР/, което се проведе в сградата на Българска академия на науките. В рамките на заседанието бяха обсъдени и приети постъпилите предложения от членовете на работната група, бяха представени резултатите от срещите за демаркация, допълняемост и синергия с други оперативни програми, беше приет финален вариант на целевите групи, допустимите бенефициенти и примерните дейности по ОП НОИР и бяха дискутирани индикаторите по програмата.

Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж 2014-2020 г.“ има 7 приоритетни оси: Приоритетна ос 1: Научни изследвания и технологично развитие; Приоритетна ос 2: Наука и образование за реална заетост, мобилност и предприемачество; Приоритетна ос 3: Образование, обучение и учене през целия живот; Приоритетна ос 4: Образователна среда за активно социално приобщаване; Приоритетна ос 5: Образователна и ИКТ инфраструктура; Приоритетна ос 6: Транснационално сътрудничество Приоритетна ос 7: Техническа помощ. По програмата ще се използват ресурсите на Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие.

Допустими бенефициенти ще бъдат Министерство на образованието и науката и второстепенните му разпоредители, общини, БАН, образователни, обучителни и научни организации и институции, социално-икономически партньори, работодатели, браншови организации, национално представителни организации на работниците и служителите и на работодателите, центрове за професионално обучение, НПО, младежки и спортни организации и др.