Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва в заседанието на работна група по ОП „Добро управление“

30 юли 2013 09:39,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 904
снимка

Заместник областният управител Огнян Арабаджиев участва във второто заседание на тематичната работна група за разработване на Оперативна програма „Добро управление 2014-2020 г.“ /ОП ДУ/. То се проведе на 25.07.2013 г. в Министерски съвет. По време на заседанието бяха обсъдени проектът на стратегическа рамка на програмата, както и проектът на демаркация на ОП ДУ с другите оперативни програми.

Оперативна програма „Добро управление 2014-2020 г.“ е наследник на Оперативна програма „Административен капацитет“, действаща в настоящия програмен период. Новата програма има за цел модернизиране на управлението за предоставяне на висококачествени публични услуги за гражданите и бизнеса и повишаване на ефективността на администрацията и съдебната система. Ще се използват ресурсите на Европейския социален фонд и Европейския фонд за регионално развитие.

Три са приоритетите на ОП ДУ: Приоритет І. „Повишаване на институционалния капацитет, ефективността и ефикасността на публичната администрация и съдебната система“, Приоритет ІІ. „Предоставяне на качествени услуги на гражданите и бизнеса и развитие на електронното управление и правосъдие“ и Приоритет ІІІ. „Ефективно и ефикасно усвояване на средствата от ЕС“.

Потенциални бенефициенти ще бъдат структурите на държавната администрация (на централно, областно и общинско ниво), органите на съдебната система, обучителни институции и центрове на администрацията и съдебната власт и структурите на гражданското общество.