Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в работно съвещание с директорите на училища от областта

12 септември 2013 15:08,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 933
Снимка 1

На 12.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков взе участие в работното съвещание с директори на училища, детски градини и обучаващи звена за организиране на дейностите през учебната 2013-2014 г. в област Сливен. То се проведе в сградата на Регионалния инспекторат по образование – Сливен.

Г-н Желязков поздрави директорите и педагозите с откриването на новата учебна година. Той увери присъстващите, че ще им бъде оказано пълно съдействие от страна на държавата, на държавните институции и от него самия в качеството му на областен управител за осъществяване на високоблагородната дейност на българските учители. Областният управител пожела на добър час и успешна работа.

Бисерка Василева – началник на РИО-Сливен, съобщи, че тази година, на 16-ти септември, 2249 деца в област Сливен ще прекрачат училищния праг за първи път. Всички учебници са пристигнали навреме и ще бъдат раздадени. Ремонтните дейности в учебните заведения са почти приключили, а там, където не са, ще завършат до края на тази седмица. В община Котел след първия учебен ден ремонтни дейности ще има в две училища, но няма да се пречи на учебния процес. Г-жа Василева пожела на директорите и педагозите успешна учебна година.

Инсп. Петър Минков от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен, говори за превантивната дейност, която следва да се извърши в училищата. Той съобщи, че през тази учебна година ще се проведат 5 учебни часа по време на часа на класа и две общоучилищни тренировки за действия при различни бедствени ситуации. Ще се организира и конкурс „С очите си видях бедата“ и ученическо състезание за защита при бедствия и аварии на общинско, областно и национално ниво.

Подполк. Стефан Първанов – началник на Областен военен отдел - Сливен, представи дейностите на Военния отдел, свързани с обучението в 9 и 10 клас по отбрана на страната.

Гл. специалист Борил Димитров от Български червен кръст – Сливен съобщи, че през този сезон на територия на областта няма удавени лица, в т.ч. и деца, и заостри вниманието на присъстващите върху превенцията на водния травматизъм при подрастващите.

Гл. инсп. Добромир Добрев – началник на „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Сливен, представи съвместен план за взаимодействие между РИО и ОДМВР относно безопасността на учениците в областта, както и правилата за реакция при злонамерени телефонни обаждания и практически препоръки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с ученици.

Инсп. Сава Петров – началник на „Териториална полиция“ към РУП – Сливен, говори за организацията при откриване на първия учебен ден, както и за дейностите по охрана на училищата.

Даниела Савова – експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“, напомни на директорите на учебни заведения за промените в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца, обвързващи получаването на социално подпомагане с редовното посещаване на учебните занятия.

Работното съвещание продължи с обсъждането на оперативни въпроси.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4