Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в работно съвещание с директорите на училища от областта

12 септември 2013 15:08,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 950
Снимка 1

На 12.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков взе участие в работното съвещание с директори на училища, детски градини и обучаващи звена за организиране на дейностите през учебната 2013-2014 г. в област Сливен. То се проведе в сградата на Регионалния инспекторат по образование – Сливен.

Г-н Желязков поздрави директорите и педагозите с откриването на новата учебна година. Той увери присъстващите, че ще им бъде оказано пълно съдействие от страна на държавата, на държавните институции и от него самия в качеството му на областен управител за осъществяване на високоблагородната дейност на българските учители. Областният управител пожела на добър час и успешна работа.

Бисерка Василева – началник на РИО-Сливен, съобщи, че тази година, на 16-ти септември, 2249 деца в област Сливен ще прекрачат училищния праг за първи път. Всички учебници са пристигнали навреме и ще бъдат раздадени. Ремонтните дейности в учебните заведения са почти приключили, а там, където не са, ще завършат до края на тази седмица. В община Котел след първия учебен ден ремонтни дейности ще има в две училища, но няма да се пречи на учебния процес. Г-жа Василева пожела на директорите и педагозите успешна учебна година.

Инсп. Петър Минков от Областното управление „Пожарна безопасност и защита на населението“ – Сливен, говори за превантивната дейност, която следва да се извърши в училищата. Той съобщи, че през тази учебна година ще се проведат 5 учебни часа по време на часа на класа и две общоучилищни тренировки за действия при различни бедствени ситуации. Ще се организира и конкурс „С очите си видях бедата“ и ученическо състезание за защита при бедствия и аварии на общинско, областно и национално ниво.

Подполк. Стефан Първанов – началник на Областен военен отдел - Сливен, представи дейностите на Военния отдел, свързани с обучението в 9 и 10 клас по отбрана на страната.

Гл. специалист Борил Димитров от Български червен кръст – Сливен съобщи, че през този сезон на територия на областта няма удавени лица, в т.ч. и деца, и заостри вниманието на присъстващите върху превенцията на водния травматизъм при подрастващите.

Гл. инсп. Добромир Добрев – началник на „Охранителна полиция“ при ОДМВР – Сливен, представи съвместен план за взаимодействие между РИО и ОДМВР относно безопасността на учениците в областта, както и правилата за реакция при злонамерени телефонни обаждания и практически препоръки за предотвратяване на пътнотранспортни произшествия с ученици.

Инсп. Сава Петров – началник на „Териториална полиция“ към РУП – Сливен, говори за организацията при откриване на първия учебен ден, както и за дейностите по охрана на училищата.

Даниела Савова – експерт в Регионална дирекция „Социално подпомагане“, напомни на директорите на учебни заведения за промените в Правилника за прилагане на Закона за семейните помощи за деца, обвързващи получаването на социално подпомагане с редовното посещаване на учебните занятия.

Работното съвещание продължи с обсъждането на оперативни въпроси.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4