Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Област Сливен вече има ново отделение по хемодиализа

12 септември 2013 15:14,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 942
Снимка 1

На 12.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков присъства на официалната церемония по откриване на новото отделение по хемодиализа към МБАЛ „Д-р Иван Селимински“.

Негово Високопреосвещенство Сливенският митрополит Иоаникий извърши водосвет и благослови персонала и пациентите. Той каза, че идва да благослови отделението с много надежда и вяра, защото когато човек застане пред смъртта, тогава чувства силата на земния живот. По думите му душевното и телесно здраве са най-важни и затова Бог лекува чрез ръцете на лекарите.

Заместник-министър Славов връчи на изпълнителния директор на болницата д-р Васислав Петров два поздравителни адреса от името на министъра на здравеопазването Таня Андреева. В единия се отправят поздравления за откриването на новото отделение. Във втория поздравителен адрес се изказва благодарност към екипа по донорство. Проф. Славов каза, че Сливен заема първо място в България по донорски ситуации. Според него е налице амбиция за създаване на нова донорска култура, за да се даде шанс на повече хора да живеят. С 14-те си поста за диализа, изградени по всички световни стандарти, сливенската болница е достигнала още един връх в развитието си.

Проф. Славов и д-р Петров прерязаха лентата на новата сграда.

Церемонията уважиха още Румен Андонов – заместник-кмет на община Сливен, д-р Златка Атанасова – председател на Борда на директорите на МБАЛ „Д-р Иван Селимински“ - Сливен, д-р Виолета Узунова - директор на Регионална здравна инспекция - Сливен, лекари и медицински сестри.

В отделението по хемодиализа работят петима лекари, 14 медицински сестри, един инженер, трима техници и четирима санитари. Пациентите са 66, от които 25 чакат трансплантация.

Първа копка за строежа на новата сграда бе направена на 05.10.2012 г. Строителят е предал обекта през месец юни тази година. Новата сграда струва 668 000 лева, като Министерство на здравеопазването е предоставило целева субсидия в размер на 400 000 лв. Теренът е собственост на лечебното заведение. Новоизграденото отделение отговоря на всички законови изисквания и медицински стандарти.

Снимки

Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5