Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител откри регионален семинар за насърчаване на детското участие

13 септември 2013 13:34,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1126
Снимка 1

На 13.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков откри регионалния семинар „Насоки за насърчаване на участието на децата“, организиран по Проект „Насърчаване на участието на децата чрез засилване на ролята на ученическите съвети на училищно, общинско, областно и национално ниво“. Проектът се изпълнява от Фондация „Партньори - България“, в партньорство с УНИЦЕФ – България, Държавната агенция за закрила на детето и с подкрепата на Министерство на образованието и науката. Семинарът се проведе в сградата на РИО-Сливен.

На откриването на форума присъстваха Бисерка Василева – началник на РИО-Сливен, Вероника Козарева – ръководител на проекта, Ана Маринова – областен координатор, представители на областна администрация Сливен, на четирите общини, директори на училища.

В словото си при откриването г-н Желязков каза, че приветства идеята за насърчаване на детското и младежко участие в процесите на взимане на решения и реализиране на политики. Областният управител приема с отговорност това, че област Сливен е единствената пилотна област, в която екипът по проекта ще подкрепи създаването на областен съвет на децата. Той изрази своята увереност, че в детските и младежки съвети ще се изградят отговорни, компетентни и инициативни личности, и което е също много важно - ще бъдат възпитавани в диалогичност. Защото част от подрастващите – членове на съветите, ще бъдат и утрешните политически и бизнес лидери.

Г-н Желязков заяви готовността си в качеството му на областен управител да подкрепи дейностите и инициативите за постигане на това важно начинание.

Работата на семинара продължи с представяне на целите и стандартите за детско участие и ролята на училището за това. Разяснени бяха принципите за учредяване на общински и областен съвет на децата, мониторинга на детското участие и други конкретни теми.

Снимки

Снимка 2Снимка 3