» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

На 22 август 2009г., събота, областният управител Марин Кавръков се включи във Фестивала на фолклорната носия – Жеравна 2009.

24 August 2009 15:06,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1192

На 22 август 2009г., събота, областният управител Марин Кавръков се включи във Фестивала на фолклорната носия – Жеравна 2009. Облечен в традиционна тракийска носия, г-н Кавръков, както всички участници във фестивала, трябваше да остави мобилния си телефон. С дървена лъжица той хапна бобена чорба, опита и от агнешкото чеверме.

Силно съм впечатлен от фестивала, организацията е отлична, превъзходна е идеята за този фестивала и той заслужава да бъде подкрепен от Областна администрация- Сливен!- сподели пред организаторите на фестивала г-н Кавръков. Той предложи през следващата година Областна администрация да съдейства с колекцията Традиционно облекло и тъкани от Сливенско на Регионален исторически музей–Сливен да бъдат облечении мъже и жени от Сливен, които да се включат във фестивала, като това допълнително би го обогатило.

По идея на г-н Кавръков ще се направи проучване на вида на собствеността на терена, върху който се провежда фестивала, с цел обособяване и превръщане на местността в парк и място за отдих.