» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Областният управител участва в церемонията по откриване на реновирани стаи в общежитието на НУФИ – Котел

18 September 2013 11:07,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 1448
Снимка 6

На 17.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков участва в официалната церемония по откриване на реновирани стаи в Националното училище по фолклорни изкуства „Филип Кутев“ – гр. Котел. Г-н Желязков беше лично поканен от Н. Пр. Герхард Райвегер – посланик на Австрия в България.

На церемонията присъстваха още председателят на австрийския Федерален съвет (Горна камара на парламента) Райнхард Тод, който е и Генерален секретар на Съюза на пенсионерите, Ралица Бозайтова – главен експерт в Министерство на културата и др.

В рамките на т.нар. Пролетна среща, организирана ежегодно за членове на Съюза на пенсионерите в Австрия, тази година в Бургас и околните курорти са почивали няколко хиляди пенсионери от Австрия. За възрастните австрийци едно от най-вълнуващите преживявания е било посещението в НУФИ „Филип Кутев“ в Котел. В програмата на всяка от групите е бил включен 35-минутен концерт на талантливите му възпитаници. Туристите не харесали условията, в които живеят и учат децата и предприели благотворителна кампания за набиране на средства за музикалното училище. Събрани са дарения на стойност 45 000 евро, с които са ремонтирани 18 от общо 60 стаи в общежитието на училището.

Австрийската организация на възрастните хора и нейната туроператорска фирма „Сениорен райзен“ от 40 години организират пролетни и есенни почивки за членовете си. Спонсорите се надяват през следващата година, когато в Слънчев бряг по договор ще летуват други 7000 възрастни австрийски туристи, благотворителната кампания да продължи и общежитието на музикалното училище в Котел да бъде напълно реновирано.

Photos

Снимка 1Снимка 2Снимка 3Снимка 4Снимка 5