» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кръгла маса за подобряване на процедурите за изпълнение на проекти се проведе в Областен информационен център

18 September 2013 14:16,
Emission of: District Sliven 10 years ago, number of readings: 840
Снимка 1

На 18.09.2013 г. в Областния информационен център – Сливен се проведе кръгла маса на тема „Как да подобрим процедурите за изпълнение на проекти по оперативните програми“. Форумът бе насочен към представители на областна администрация, общинските администрации и регионалните структури на държавната администрация, изпълняващи проекти, финансирани от ЕС. Мартина Златева – главен експерт в областна администрация Сливен взе участие в дискусиите.

По време на дискусията бяха направени предложения за улесняване на процедурите при кандидатстване и изпълнение на проекти, които ще бъдат предоставени на управляващите органи на оперативните програми.

Кръглата маса е част от кампания под мотото „Научени уроци“, която се провежда под егидата на заместник министър-председателя и министър на правосъдието Зинаида Златанова. Целта е да бъде установено къде са критичните места при изпълнението на проекти и да се предложат адекватни начини за тяхното преодоляване.

Предстои в Сливен да се проведе втора кръгла маса, насочена към представители на фирми, НПО-сектора, образователни институции, обучителни центрове и др.