» home » news » news
EN flagBG flag
Не сте влезли в системата

Sliven. News from the source. Last news

Кметът на община Котел Христо Киров телефонира от гр. Нимбург, Германия, на областния управител Марин Кавръков.

25 August 2009 13:35,
Emission of: District Sliven 14 years ago, number of readings: 1628

Днес, 25 август 2009г., преди обяд, кметът на община Котел Христо Киров телефонира от гр. Нимбург, Германия, на областния управител Марин Кавръков. Г-н Киров лично поздрави Марин Кавръков с назначаването му за областен управител на област Сливен, като му докладва, че се намира в платен годишен отпуск, който прекарва в Германия.

Там Христо Киров е заедно с 19-годишната си дъщеря Медиха Кирова и сънародника ни от гр. Шумен Станислав Недев. Котленският кмет е ръководител на Клуба по конен спорт в с. Тича, който участва с 10 елитни коня и кобили в поредица от конни състезания в Германия.

На провелото се на 22 и 23 август в гр. Креускруг Международно конно състезание за младежи и юноши по прескачане на препятствия дъщерята на Христо Киров- Медиха с кон Демет Карлито се класира на пето място. Постижението е особенно ценно тъй като е спечелено в надпревара с около 200 участника от Холандия, Германия и Белгия. По време на финалното награждаване Христо Киров, в качеството си на кмет на община Котел, лично награди 15-годишния Матиас Швенкер от Германия с награда за най-резултатен ездач. На състезанието в Креускруг г-н Киров заедно с други свои колеги кметове бе сред официалните гости на форума.

От 27 до 30 август предстои провеждането на друго конно състезание, този път в град Нимбург. В него ще вземат участие и тримата български състезатели- Медиха Кирова, Христо Киров и Станислав Недев с десетте коня и кобили от клуба по конен спорт в с. Тича.