Не сте влезли в системата

Sliven online

Sliven online
 

Начало

Категории новини

Други категоризации

Новинарски сайтове

Други източници на новини

Източници на новини

Търсене

Преводач

RSS

Сливен. Новини от източника. Последни новини

Областният управител участва в церемонията по откриване на новата учебна година в ИПФ - Сливен

30 септември 2013 15:11,
Излъчване: Област Сливен преди 10 години, брой четения: 1329
Снимка 1

На 30.09.2013 г. областният управител Корнелий Желязков участва в официалната церемония по откриване на новата учебна година в Инженерно-педагогическия факултет и Колеж – Сливен към Технически университет – София.

На тържеството присъстваха проф. д.т.н. инж. Станимир Карапетков – ръководител на „Факултет и Колеж – Сливен“, доц. д-р инж. Койчо Атанасов – декан на Факултета, доц. д-р Йордан Чобанов – директор на Колежа, Кольо Милев – кмет на община Сливен, преподаватели, студенти, гости.

Инж. Карапетков изрази гордостта си от това, че Сливен е академичен град с филиал на университет и колеж, където се преподават не само технически дисциплини, но и хуманитарни. В учебното заведение преподават 7 професори, 35 доценти и 75 щатни преподаватели, което е гаранция за високото ниво на обучение. Инж. Карапетков пожела на студентите успех и добре да съчетават ученето със забавленията.

Кметът Милев подчерта, че днес е апогеят на поредицата от откривания на новата учебна година в града ни. Той каза, че община Сливен съвместно с академичното ръководство на „Факултет и Колеж – Сливен“ непрекъснато се стремят да осигуряват най-добри условия за обучение и живот на студентите. Г-н Милев говори за предстоящи приложни мероприятия. Той заяви намеренията на общинското ръководство да се обърне към бизнеса в Сливен с цел осигуряване на практически занимания на учащите.

В приветственото си слово областният управител Корнелий Желязков се обърна към присъстващите, че отново предстоят месеци, през които амбициите, въображението и труда на студентите ще се срещнат с модерните инженерни познания, поднесени с вещина от преподавателите. Той каза, че студентите в Сливен имат предимството да се учат в първия промишлен град на Възрожденска България, прераснал във водещ промишлен център в наши дни. Това предимство задължава обучаващите се да развиват традициите с младежко дръзновение и да ги пренесат в бъдещето. Той призова студентите да се възползват пълноценно от възможностите и да бъдат сигурни, че обществото ще им се отблагодари за приложените знания и умения.

Корнелий Желязков се обърна специално към първокурстниците с думите, че са направили правилния избор. Като бивш преподавател в ИПФ - Сливен, той ги увери в компетентността и отдадеността на преподавателите и стремежа им да предадат своите знания.

Към преподавателите областният управител отправи апел да предизвикват творчеството и любознателността на младежите, да изградят знаещи, умеещи и мислещи професионалисти. Във „Филиал и Колеж – Сливен“ се обучават бъдещи педагози, затова г-н Желязков призова преподавателите да дават пример, който да възпитава и да бъде следван. На всички областният управител пожела на добър час през академичната 2013-2014 г.

Снимки

Снимка 2Снимка 3